Blog Post

Vakantie voorbij, hoe blijf je blij ?!

Vakantie voorbij? Blijf blij; ga iets nieuw of spannends doen

Hoe blijf je blij tijdens werk en dagelijkse sleur?


Herken je het gevoel van dat je vakantie voorbij is en je weer in de regelmaat terugkomt. Een patroon van werk en vaste structuur, waardoor je in staat bent om zo goed mogelijk te functioneren. Maar leuk is anders als je net hebt genoten van vrijheid, blijheid, geen verplichtingen en doen waar je zin in hebt. Hoe blijf je blij tijdens werk en dagelijkse sleur?!


Als er een pilletje zou zijn om het vrije vakantiegevoel vast te houden dan zou het een gat in de markt zijn. Maar voor zover ik weet zul je echt zelf dit gevoel moeten creëren. Een enkeling zal in staat zijn om werk en reizen zodanig te combineren dat een bijna voortdurend vakantiegevoel aanwezig blijft. Een paar ideeën om vast mee te beginnen:


  • Bedenk welke activiteiten en situaties tijdens je vakantie een ultiem lekker gevoel geven en kijk hoe je dit gevoel kunt    oproepen door  vergelijkende situaties in eigen omgeving te creëren.
  • Zorg voor verandering. Niet zoveel dat het stress en onrust oplevert maar plan voor jezelf af en toe ruimte voor compleet andere dingen  om je dagelijkse leven te doorbreken.
  • Verleg je grenzen en prikkel jezelf met activiteiten die nieuw of spannend zijn voor je. Dat kan zijn dat je een keer uit eten gaat in een totaal ander restaurant dan je anders zou kiezen. Of ga iets doen waarvan je weet dat je het spannend vindt.
  • De verhalen van iemand anders zijn vakantie kan net zo inspirerend werken als zelf weggaan. Organiseer bijvoorbeeld een vakantie-verhalen-uitwisseling met vrienden en zorg voor bijpassende sfeer, eten en drinken.


Het kan zijn dat dit niet voldoende is om ontspannen het jaar door te komen. In dat geval kan het zinvol zijn om te gaan onderzoeken hoe je kunt ontspannen en hoe dit voor jou voelt. Daarvoor is neuro-/biofeedback een hele goede manier.



Chronische pijnklachten
door Ivonne van Dijk 19 mrt., 2024
Wat gebeurt er met je als je elke dag pijn hebt. Of als je regelmatig onverwachte pijnaanvallen hebt. Afgezien van de pijn geven mensen vaak ook aan dat zij hierdoor klachten ervaren als somberheid, angst, eenzaamheid en stress.
Uitleg over ASS oftewel Autisme Spectrum Stoornis
door Ivonne van Dijk 04 jan., 2024
ASS problematiek oftewel Autisme Spectrum Stoornis.
door Ivonne van Dijk 19 dec., 2023
Zorgverzekering kiezen voor 2024? Gebruik de Zorgwijzer
door Ivonne van Dijk 21 aug., 2023
Veranderingen in het dagelijkse leven zijn er op allerlei gebieden. Elke verandering vraagt dan ook iets van jou. Het betekent dat je flexibel moet zijn maar ook stabiel. Breng je aandacht eens wat vaker bewust naar je voeten. Houdt de rest van je lijf zo ontspannen mogelijk. Op deze manier kun je energie sparen en makkelijker meebewegen met onvoorziene omstandigheden
De invloed van denken op je gevoel en je gedrag. Je gedachten veranderen en je  blij voelen.
door Ivonne van Dijk 26 mrt., 2022
Kan je simpelweg je gedachten veranderen en je daarna blij voelen? Dat zou in het huidige moment zeer welkom zijn. Wat is de invloed van denken op je gevoel en je gedrag. Vanuit de cognitieve gedragstherapie is er het gebruik van een 5G-schema: Gebeurtenis  Gedachten  Gevoel  Gedrag  Gevolg. Dit schema beschrijft wat er achtereenvolgens gebeurt. Bewust, maar vaker nog onbewust.
Met Mindfulness en Biofeedback sneller tot je eigen kern komen
door Ivonne van Dijk 25 nov., 2020
Het gaat hierbij om twee verschillende methodes. En toch hebben ze ook veel met elkaar te maken en kunnen ze elkaar versterken. Mindfulness in combinatie met biofeedback is een sterke methode om sneller tot je eigen kern te komen. Het wordt duidelijker wat er bij jou op een zeker moment gebeurt en wat je anders zou kunnen of willen doen.
In je leefstijl kun je soms ook heel vasthoudend blijven terwijl verandering van gedrag  gewenst is.
door Ivonne van Dijk 27 jul., 2020
In je leefstijl kun je soms ook heel vasthoudend blijven terwijl verandering van gedrag gewenst is. Soms is het nodig om een time out te nemen. Stil staan bij hoe je leefstijl, je denken en doen is. Wat je anders zou willen zien in je dagelijkse leven.
Neurofeedback is een behandelmethode waarbij je feedback krijgt over de werking van je hersenen
door Ivonne van Dijk 11 jun., 2020
Feedback geven of krijgen is bij de meeste mensen wel bekend. Maar neurofeedback is iets wat je nog niet dagelijks hoort. Een behandelmethode waarbij je feedback krijgt over de werking van je hersenen. Het klinkt mooi maar wat heb je daaraan?
Met TijmOut in balans
door Ivonne van Dijk 25 mei, 2020
Iedereen raakt wel eens uit balans. Uit balans zijn is een teken van groei. Veranderen is loslaten van oude patronen en gewoonten nadat je hebt bedacht dat deze niet meer zinvol voor je zijn. Daarnaast ga je op zoek naar nieuwe richtingen waarvan je verwacht dat het je iets op gaat leveren.
Een leven na kanker . Met ReAttach vermoeidheid verminderen en  zoeken naar een nieuwe invulling.
door Ivonne van Dijk 07 dec., 2019
Leven na kanker. Een ernstige ziekte zet je leven geestelijk en fysiek op de kop. Na de intensieve behandelperiode komt een fase van herstel. TijmOut is gericht op verandering. Het leven is vaak niet meer zo vanzelfsprekend. Bij TijmOut wordt hier op praktische of concrete wijze invulling aan gegeven. Gericht op zoeken naar nieuwe invulling, op klachten van vermoeidheid en overprikkeling en het hervinden van een nieuw evenwicht. ReAttach is een manier om gebeurtenissen in je leven een nieuwe plek te geven.
Show More
Share by: