Vanwaar de naam TijmOut

Vanwaar de naam TIJMout ???


Tijm is door de antieke Grieken en Romeinen gebruikt als geneeskruid tegen longziekten, reumatiek, verlamming, maagkramp, gezwellen, hoofdpijn, koliek en zenuwzwakten. Opvallend genoeg werd het altijd voorgeschreven bij hersenziekten. Dat was zo’n 2000 jaar geleden……..

Recent heeft men het positieve effect op de hersenen wetenschappelijk kunnen aantonen. 


Antioxidantwerking

In tijm zitten de flavomoïden apigenine, naringenine, luteoline en thymonine welke een goede antioxidantwerking hebben. Samen met het hoge mangaanpercentage kan gesteld worden dat tijm een uitstekende bron is van antioxidanten die vrije radicalen bestrijden. Vrije radicalen beschadigen het celweefsel en de DNA-structuur van cellen waardoor allerlei ziektes kunnen optreden.


Thymol

Er zit thymol in tijm zit. Dit is een fytonutriënt dat zeer geneeskrachtige eigenschappen heeft. Daarnaast zit er ook borneal(kamfol, carvacolo en het zoetgeurende geraniol in maar thymol is de meeste krachtige fytonutriënt. Thymol is in een wetenschappelijk laboratorium onderzocht op ratten. Het bleek dat thymol toevoegen aan het menu een positief effect had op de het percentage gezonde omega 3 vetzuren in de hersenen, nieren en het hart. Verder werd geconstateerd dat hoe jonger ratten beginnen met thymol, des te groter het effect was.


Tijm, de bacteriebestrijder

Op de site WHfoods, waar vele gezonde feiten over voedsel staan, meldt men dat wetenschappers die op zoek zijn naar een natuurlijke conserveermiddel in tijm en basilicum bijzonder krachtige kruiden tegen bacteriën zien. Men raadt daarom aan om deze kruiden in een oliedressing voor salades te verwerken zodat je zeker weet dat het voedsel gezond en bacterievrij is. Van oudsher wordt groente gewassen met een druppel etherisch tijmolie in het waswater. Vanaf de 16e eeuw begon men tijmolie te gebruiken als mondwater omdat het antiseptische eigenschappen heeft. 


TijmOut, als praktijk sinds 2016…….

In de praktijk van TijmOut is het uitgangspunt dat je jezelf een onderbreking gunt om tot verandering te komen. Je kunt hier terecht voor lichamelijk of psychische klachten die een link hebben met het brein. Dit kan stress gerelateerd zijn. Het kan door onbewuste gewoontevorming een patroon geworden zijn. Soms is ook helemaal niet duidelijk wat het is en waar het vandaan komt (SOLK) Maar er wordt ook positief resultaat behaald bij klachten door niet aangeboren hersenletsel. De verschillende behandelvormen worden vanuit ergotherapeutische achtergrond op maat, toegepast, afzonderlijk of gecombineerd: 

NEUROFEEDBACK – ReAttach – BIOFEEDBACK – COGNITIEVE GEDRAGSTHETAPIE

 

  •  Tijd nemen om doelgericht te veranderen 
  •  Omdat de naam TijmOut lekker klinkt!!

 








Share by: