Selecteer een pagina

Over mij

Ivonne van Dijk

Ik ben Ivonne van Dijk. Ik leef samen met mijn man en onze 3 kinderen en de 2 katten Broer en Zus. Ik ben gehecht aan familie, vrienden, religie, tuin, huisdieren, reizen en paprika chips. In al deze gebieden ken ik plezierige momenten, voldoening en frustraties. Over het algemeen ben ik tevreden en blij met mijn dagelijkse leven. Daarnaast kan ik genieten en gelukkig zijn op onverwachte momenten.

Mijn werk levert mij naast het broodnodige inkomen, ook veel plezier en voldoening. Ik vind het een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik ben blij met de verschillende soorten werkervaringen die ik heb opgedaan. Hierdoor kan ik al ruim acht jaar een breed aanbod aan hulpverlening aanbieden als zelfstandig therapeut.

Ik wil graag met u kijken naar wat de mogelijkheden zijn voor u. Of het om uzelf of uw kind gaat, het onderlinge contact en vertrouwen vind ik  een belangrijk onderdeel van de behandeling. Een goed resultaat begint bij een goede start.

Wil je meer weten over mijn gevolgde opleidingen, cursussen en werkervaring. Dan kunt je hier verder lezen

Volg mij op Social Media:

Opleidingen

Ergotherapie, Hogeschool van Amsterdam 

Mensen weer in staat stellen hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt. Ik heb als ergotherapeut gekozen voor de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Stress, burnout en slaapproblemen kunnen belemmeringen vormen in het functioneren, thuis, op school en op het werk.

Brain Therapy, Minor Hogeschool Zuyd, Heerlen
Een verdieping en specialisatie op paramedisch en neuro-/psychologische gebied. Hierdoor kan ik vanuit een wetenschappelijk kader een innovatieve behandeling aanbieden

Biofeedback bij stressmanagement, Kracht door Balans, Amersfoort

Het meten en leren herkennen van lichaamssignalen, zoals hartslag/ hartcoherentie, hersenactiviteit en ademhaling bij klachten als stress, angst, pijn. Door deze behandelmethodiek kan ik mensen leren wat zij zelf in de toekomst kunnen herkennen en doen om gezond te blijven.

De participatieve aanpak op de werkplek, ErgoAcademie, Utrecht 

Het procesmatig aanpakken van knelpunten op de werkplek, op het gebied van ergonomie en/of stress. Door samenwerking worden oplossingen bereikt. Als procesbegeleider zorg ik voor een gelijkwaardige en actieve inbreng van de betrokkenen

Attach, ReAttach Therapy Institute, Nederland 
Als praten niet helpt …… Ieder mens heeft vaardigheden om zelf oplossingsgericht te veranderen wat een belemmering vormt. Als therapeut heb ik geleerd om de voorwaarden te creëren die dit mogelijk maakt.

Coach ‘Ik leer anders’, Opleidingscentrum Ik leer anders.  
Er zijn kinderen die denken in beelden en niet in woorden. Hierdoor wordt het reguliere schoolaanbod soms niet goed begrepen of onthouden. Ik onderzoek en leer zowel kind als ouder, hoe een andere leermethode uitkomst kan bieden.

Wil jij samen met mij

werken aan een oplossing voor jou?

Kwaliteit 

Kwaliteit kun je uitleggen als ‘de mate waarin iets voldoet, de deugdelijkheid’. Als je denkt aan de kwaliteit van zorgverlening dan kun je je afvragen of een behandelmethode wel werkt. Kan de therapeut wel haar werk doen? Het is dus belangrijk om kritisch te zijn. Dit geldt natuurlijk voor zowel de cliënt(e) als de therapeut. 

Ik probeer duidelijk te zijn over mijn kwaliteiten. Ik volg uiteraard de verplichte bij- en nascholing die de beroepsverenigingen en de zorgverzekeraars voorschrijven. Op deze manier heb je naast kwaliteit ook het voordeel dat de behandeling bij mij vergoed wordt. Daarnaast wil ik ook trouw blijven aan mijn eigen interesses. Hierdoor heb ik ook de keuze gemaakt om scholing te volgen waarvan ik denk dat je daar als cliënt(e) voordeel van kunt hebben. Of die mij als therapeut breder ontwikkelen. In mijn blog wil ik je op te hoogte houden van mijn ontwikkelingen. Daarnaast wil ik informatie delen die interessant voor je kan zijn.

De praktijk

Begin 2008 ben ik gestart met mijn praktijk. Ik had zin om op een andere manier met mensen en klachten bezig te zijn. Ik geloof in een groot zelfoplossend vermogen van mensen. Je moet het alleen wel weten te vinden. Dus daar zie ik mijn rol. De eigen praktijk biedt mij veel ruimte om zelf te doen en te bepalen. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk om oog te hebben voor een groter geheel. Zo wil ik niet als eenling werken maar de mogelijkheid hebben om te overleggen en feedback te krijgen. Ik werk daarom nauw samen binnen een netwerk van praktijken. Met deze collega’s heb ik de mogelijkheid voor verdieping op het gebied van neurofeedback, QEEG en biofeedback. Daarnaast heeft iedereen zijn eigen expertise en ervaring waardoor er altijd genoeg te bespreken en te delen is. Wij houden tenminste 4x per jaar intervisie.

 

Praktijkinformatie:

Wipstrikkerallee 95
8025 DW Zwolle

 

Telefoonnummer: 06 519 518 36

E-mailadres:   www.tijmout.nl

Tijm out Zwolle, Wipstrikkerallee 95, 8023 DW Zwolle

Feedbacktherapie, werkstress en ergonomie

Tijm out Deventer, Wiebengapad 3, 7425 AR Deventer

Feedbacktherapie, werkstress en ergonomie

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met me op!