Selecteer een pagina

Ben je op zoek naar dè effectieve behandeling van stress,

zonder bijwerkingen?

N

Vergeetachtig?

Heb je het idee dat je geheugen minder wordt? Vergeet je afspraken en heb je de lijstjes hard nodig?

N

Druk in je hoofd? 

Zit je hoofd vol? Moeite met scheiden van hoofd- en bijzaken? Altijd druk met in je hoofd met allerlei gedachten?

N

Slaapproblemen?

Hoelang lig je wakker voor je eindelijk in slaap valt? Wordt je ’s nachts geregeld wakker of lig je te woelen in bed? Ben je ’s morgens nog moe of moeilijk wakker te krijgen?

N

Concentratieproblemen? 

Kost het je moeite je aandacht bij een gesprek te houden? Om geconcentreerd te blijven? Weet je nog wat je zojuist gelezen hebt?

 

 

Past het bij je om

⇒ zelf actief deel te nemen aan herstel,

⇒ je koers in je leven zonodig bij te stellen,

⇒ nieuwe ideeën en inzichten te leren,

⇒ vertrouwen te hebben in samenwerking,

⇒ open te staan voor veranderingen?

Dan kan ik met zekerheid zeggen dat vanuit TijmOut

de aandacht gericht zal zijn op verbetering van jouw situatie.

 

 

 

Tijm out bij stress

Een beetje stress kennen we allemaal wel. Vaak is dat ook niet zo vervelend. Het maakt extra oplettend en scherp. Pas als er klachten ontstaan wordt de stress hinderlijk en steeds vaker problematisch. Als je ’s morgens moeilijk wakker word en de hele dag moe bent, heeft dit consequentie voor werk en andere bezigheden. Het gevoel dat je overzicht minder word en je hoofd steeds voller.

Ik herken de behoefte om zelf het heft in handen te houden. Zelf overzicht te willen houden en voldoende energie willen hebben om plezier te kunnen hebben naast de dagelijkse beslommeringen.

Hartcoherentie

Ons hartritme varieert voortdurend, met andere woorden de tijds-intervallen tussen hartslagen wisselen constant. Dit noemen we hartritme variabiliteit (HRV). De HRV geeft ons belangrijke informatie over onze veerkracht en vitaliteit maar ook over toestand van het lichaam op een bepaald moment. Het is gebleken dat het hart gevoelig is voor emotionele veranderingen en de mate van samenhang in de HRV wordt Hartcoherentie genoemd.
Door het trainen van lichaamsbewustzijn en emotieregulatie is het mogelijk om beter om te leren gaan met stress. Je leert hoe je van stress naar een ontspannen toestand kunt komen. Deze technieken zijn toe te passen in het dagelijkse leven. De effecten die dit oplevert zijn direct merkbaar, zichtbaar en meetbaar. De technieken zijn bedoeld voor verandering van gedragspatronen en leiden dan tot verbetering van het immuunsysteem, lagere bloeddruk, minder stresshormoon en verbeterd welbevinden.

Neurofeedback

 

Dit is een behandelmethode waarbij hersenactiviteit getraind wordt om klachten te verminderen. De behandeling is gebaseerd op het gegeven dat bepaalde klachten gepaard gaan met veranderingen in de hersengolven. Met een hersenmeting (QEEG) worden veranderingen in de hersengolven vastgesteld. Deze veranderingen in de hersengolven zijn de basis voor de neurofeedbacktraining. De veranderingen in de hersengolven krijg je te zien op een beeldscherm. Hierdoor ziet je continu een weergave van de eigen hersenactiviteit. De hersengolven worden gevisualiseerd met behulp van een animatie, waarbij verbetering van hersengolven gepaard gaat met een goed verloop van de animatie en verslechtering van de hersengolven te zien is als een slechter verloop van de animatie. Je leert dus de eigen hersengolven positief te beïnvloeden. Omdat de hersenen leren hun toestand te verbeteren, zijn veranderingen door neurofeedback in principe blijvend, in tegenstelling tot medicamenteuze behandeling. Bovendien is neurofeedback pijnloos en zonder bijwerkingen.

ReAttach

Wil je psychische en emotionele problemen verwerken, zoals trauma’s, angst, burn-out, stress, dan kan dat met ReAttach. Deze bijzondere methode op het gebied van sensorische integratie geeft de mogelijkheid om zelf veranderingen tot stand te brengen. Dit doe je samen met de therapeut. Gemiddeld zijn er 5 sessies nodig, die verspreid worden over 3 maanden. Cliënten vertellen dat zij na de behandeling een ‘opgeruimd gevoel’ hebben in hun hoofd. Dit geeft rust en minder klachten en stress. Op deze manier wordt er geleidelijk, aan een effectieve en blijvende verandering gewerkt.
Vooraf bespreek je samen met de therapeut de grote lijnen wat betreft de belemmering die je ervaart. Daarna bepaal je zelf je gedachtegang. De therapeut maakt gebruik van sensorische (oftewel zintuiglijke) informatie en zal tijdens de behandeling aanwezig zijn met ritmische aanraking van je handen en stemgebruik. Door het geven van denkopdrachten worden alertheid, concentratie en emotiebeleving gereguleerd. Dit brengt een informatieverwerkingsproces op gang.
De behandeling is geschikt als je het gevoel hebt geen overzicht te krijgen, het hoofd ‘vol’ lijkt, en je het gevoel hebt dat je tegen dezelfde problemen blijft aanlopen. De methode is geschikt voor volwassenen en kinderen. Bij (gedrags)problemen van kinderen zullen ook de ouders betrokken worden bij de behandeling

Werkplekonderzoek

Iedereen wil het liefst fit en vrolijk naar zijn werk vertrekken en voldaan naar huis gaan. Na een dag werken is het geen probleem als je moe bent. Maar als je een uitgeput en gefrustreerd gevoel overhoud aan het einde van de werkdag is er misschien toch iets aan de hand.
Dit kan met van alles te maken hebben. De werkplek is misschien niet optimaal maar ook de werkomstandigheden kunnen meespelen. Denk aan contact met collega’s, strijd met leidinggevende, werkdruk van bovenaf of spanning voor de toekomst binnen het bedrijf. Ook kan er in de privésfeer van alles aan de hand zijn waardoor de werkzaamheden niet meer de volle aandacht kunnen krijgen.
Voor zowel werkgever als werknemer kan dit een lastige situatie zijn. Het is goed als daar met een open blik en een opbouwende manier naar gekeken kan worden.
Tijm Out is de neutrale partij die open, kritisch en opbouwend met u mee kan kijken. Dit wordt gedaan onder de noemer ‘werkplekonderzoek’. Dit onderzoek omvat:
• Een ergonomisch werkplekonderzoek en een gesprek met de werknemer
• Een gesprek met de leidinggevende/werkgever
• Een gesprek met zowel werknemer als de leidinggevende/werkgever waarin conclusies en bevindingen worden besproken. Vervolgens wordt gezamenlijk bedacht welke oplossingen volgens alle partijen in aanmerking komen en hoe deze in gang gezet gaan worden. Vervolgens wordt een evaluatiegesprek gepland. De datum van dit gesprek wordt bepaald afhankelijk van de gemaakte afspraken.
• Een evaluatiegesprek met werknemer en leidinggevende/ werkgever.

Waarom Tijm out werkt…………….

Als ergotherapeut heb ik jarenlang gewerkt in onder andere een psychiatrisch ziekenhuis, in de re-integratie en met mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Mijn ervaring is dat ieder mens een groot zelf-oplossend vermogen heeft. Je moet het alleen wel weten te vinden. Dat is best lastig als je niet lekker in je vel zit of veel stress ervaart. Daar zie ik dus mijn rol. Mijn eigen praktijk biedt mij de ruimte om mensen te laten zien wat zij zelf kunnen. Daarnaast behandel ik klachten zodat iemand zich ook beter voelt en open kan staan voor eigen mogelijkheden.

Ook jij kunt je stress-level naar beneden brengen en zelf de regie houden!

N

Houdt overzicht

Je hebt overzicht over je agenda doordat je uitgerust bent en je aandacht erbij hebt.

N

Optimaal concentreren

Je kunt je scherp concentreren op momenten dat het nodig is. Zo kun je verslagen lezen en hier adequaat op reageren.

N

Meer plezier

Je kunt weer plezier hebben op ontspannen wijze door een betere verdeling van aandacht

N

Val sneller in slaap

Je zult sneller in slaap vallen en hoeft dus niet uren naar het plafond te staren.

N

Slaap beter door

Je slaapt veel beter door, waardoor je met meer energie wakker wordt en de dag goed begint.

N

Krijg zin om meer te ondernemen

Je hebt weer energie over je dag en zit lekker in je vel doordat je fitter opstaat.

Ervaringen van mijn cliënten

Mijn dochter lag ’s avonds in bed met regelmaat te wachten tot ze eindelijk in slaap viel. Dit duurde soms wel tot 22.00 uur. Vaak kwam ze naar beneden om te melden dat het slapen niet wilde lukken. Volgens haar was er niets aan de hand het lukte alleen niet. In de ochtend was het een drama om op te staan. Door het slaap tekort hadden wij het idee dat ze steeds prikkelbaarder werd. Hierdoor kon ze steeds minder van de rest van het gezin verdragen en soms kon zij ontploffen van boosheid. De neurofeedback behandelingen waarmee we gestart zijn vond ze geen probleem. Het waren kennelijk rustige momenten voor haar. Filmpje kijken en niet te veel gepraat.

Het slaapprobleem is nu weg. Ze valt snel in slaap en wordt ‘s morgens op tijd wakker. Zij heeft in de ochtend haar routine die we niet moeten verstoren maar dan is er ook geen ochtendhumeurigheid. Ze is nog steeds gevoelig voor onverwachte veranderingen en veel drukte. Het is alleen geen probleem meer.

Moeder van Tineke, 11 jaar

Ik heb neurofeedback en ademhalingstraining gehad. Daarmee kon ik thuis oefenen. Vanaf ongeveer 7 neurofeedbackbehandelingen kon ik beter slapen. Ik merkte dat ik iets meer overzicht en helderheid in m’n hoofd kreeg.  Dit ging steeds beter. Ik reageerde niet meer zo heftig op onverwachte veranderingen.

Het lukte bijvoorbeeld ook om voor de neurofeedback nog naar de fysiotherapie te gaan. Zoiets kon daarvoor nooit. Dat was dan allemaal teveel. Ik was steeds minder vaak ‘geblokkeerd’.

Als ik mij toch erg naar voelde kon ik dat met de ademhalingsoefeningen veranderen. Ik voel mij nu goed en heb geen last meer van de klachten van voor de behandeling. Ik kan mij ook concentreren op school en kan daarnaast andere leuke dingen doen.

Fleur (16)

Wil jij van jouw klachten af?

Kom dan zelf in actie!

De oplossing ligt dichter bij jezelf dan je denkt

Tijdens een kennismaking-/ intakegesprek wordt duidelijk wat de precieze klachten zijn en de verwachtingen. Vervolgens zal er een meting plaats vinden waarin te zien is wat het effect van de klachten is op de informatieverwerking van de hersenen. Bij langdurende klachten is vaak een patroon zichtbaar dat correspondeert met de klachten. Als dit patroon zichtbaar is dan is het ook mogelijk om door middel van training dit patroon te doorbreken. Aan de hand van de meting zal ik een behandelvoorstel doen wat ook in een verslag terug te lezen is. Dit zal ik in een vervolg afspraak met u bespreken. Daarna kan de behandeling starten.

Vergoedingen bij aanvullende verzekering:

Wanneer jij aanvullend verzekerd bent is de kans groot dat je een deel van jouw investering in jezelf terugkrijgt van de verzekeraar! Via onderstaande link is terug te vinden welke verzekeraar de natuurgeneeskundige behandeling vergoedt. Wil je zeker weten of jij mijn behandeling vergoed krijgt, bekijk dan het polisblad van jouw verzekering of check dit bij de verzekeraar zelf.

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/natuurgeneeskunde#vergoedingen

VBAG
Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeskunde

Regitratienummer VBAG:  

2100813

                                                            Mijn diensten worden deels vergoed door:

               Zilveren Kruis                                        Achmea

https://www.zilverenkruis.nl

                       Menzis

      https://www.menzis.nl

                        Unive

          https://www.unive.nl

Tarieven

Voormeting (inclusief probleemanalyse /-definiëring en verslag)

ca. 90 minuten

€   125,00

Behandeling ca. 30 minuten       €     55,00

(Combinatie) Behandeling

      60 minuten

€     85,00

 Werkplek onderzoek      
in overleg

 Veelgestelde vragen

Zijn er bijwerkingen van de behandeling/meting ?

Zowel de meting als de behandeling kent geen bijwerkingen. Soms vertellen mensen mij dat zij naderhand erg moe waren of hoofdpijn kregen. Dit heeft meestal te maken met een overmatig actieve houding die meer energie kost dan dat er gevraagd wordt. Deze klachten zijn van voorbijgaande aard.

Is een hersenmeting of neurofeedback behandeling pijnlijk?

De electrodes voor de meting en/of de behandeling worden met speciale gel op het hoofd geplakt. Daar aan vooraf wordt de huid schoon gemaakt met scrubgel. Dit is nodig om een goed contact tussen de electrode en de huid te krijgen. Dit schoon maken kan soms wat gevoelig zijn maar niet pijnlijk.

Hoe lang duurt de behandeling?

Hierover is geen algemene uitspraak te doen, omdat dit per persoon verschillend is. De duur van de behandeling hangt onder andere samen met hoelang de klachten al aanwezig zijn, de ernst van de klachten en persoonlijke verwachtingen. Er is veel onderzoek gedaan bij kinderen met ADHD en hieruit is gebleken dat gemiddeld gerekend kan worden op 40 behandelingen.

Ik heb posttraumatische stressklachten. Kan ik voor een behandeling komen of moet ik naar een psycholoog?

Afhankelijk van de ernst van de klachten kunnen we samen beoordelen wat voor jou het beste is. Vaak is er al een psychologisch traject geweest of nog gaande. In dat geval is het zinvol om de behandeling bij je psycholoog voort te zetten. Als er geen psychologisch traject meer is kan ik afstemmen met je huisarts. Desgewenst kan ik je in contact brengen met een samenwerkende psycholoog die bekend is met mijn behandeling. Mijn behandeling heeft een praktische insteek. Dit betekent dat ik niet met jouw uitgebreid zal praten over de psychologische kant van de klachten. Het doel van mijn behandeling is dat jij zelf weer in staat bent om in je dagelijkse leven te kunnen handelen zoals jij dat wenst.

Kan ik een behandeling hebben die valt binnen mijn re-integratie traject?

Het is heel goed mogelijk om financiering van de behandeling binnen een re-integratietraject te laten plaatsvinden. Voorwaarden en mogelijkheden zullen dan in overleg (met u en/of re-integratieadviseur) besproken worden.

Vraag volledig vrijblijvend een gratis intake gesprek aan:

4 + 7 =

Praktijk informatie:

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag

09.00 t/m 18.00 uur

tel. 06 519 518 36

Wipstrikkerallee 95

8025 DW Zwolle

 

Tijm out Zwolle, Wipstrikkerallee 95, 8023 DW Zwolle

Feedbacktherapie, werkstress en ergonomie

Tijm out Deventer, Wiebengapad 3, 7425 AR Deventer

Feedbacktherapie, werkstress en ergonomie

Annuleringsregeling:

Voor elke behandeling reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 48 uur. Indien dit niet binnen 48 uur wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zal ik mijn tijd in rekening brengen.

Wil jij weer lekker kunnen slapen en vol energie wakker worden?

Laten dan we samen bekijken welk traject het beste bij jou past!